Les Vagues

Sun, 08 September, 19:30

București , România

Sun, 08 September, 19:30 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Piesă coregrafică inspirată de romanul-poem “The Waves” al Virginiei Woolf.

Câștigător al premiului SSA și al asociației profesionale t. – 2023
Creat în Syllepse – Jardin des Nations, Geneva în timpul Festivalului Mapping
Mapping Festival, 25 mai 2023

Descriere

Les vagues este un solo coregrafic, sonor și vizual.
Les vagues este un trialog între un dansator, un sound designer și un colectiv artiști vizuali.
Les vagues este o experiență poetică, multi-senzorială.
Proiectul a început de la întâlnirea între Lucie
Eidenbenz și romanul-poem “The Waves” al Virginiei Woolf.
Din această lectură și din inspirația pe care a generat-o a apărut ideea de a lucra în detaliu asupra ...Citeste mai mult-->

Piesă coregrafică inspirată de romanul-poem “The Waves” al Virginiei Woolf.

Câștigător al premiului SSA și al asociației profesionale t. – 2023
Creat în Syllepse – Jardin des Nations, Geneva în timpul Festivalului Mapping
Mapping Festival, 25 mai 2023

Descriere

Les vagues este un solo coregrafic, sonor și vizual.
Les vagues este un trialog între un dansator, un sound designer și un colectiv artiști vizuali.
Les vagues este o experiență poetică, multi-senzorială.
Proiectul a început de la întâlnirea între Lucie
Eidenbenz și romanul-poem “The Waves” al Virginiei Woolf.
Din această lectură și din inspirația pe care a generat-o a apărut ideea de a lucra în detaliu asupra stărilor corpului pentru a da formă unei coregrafii în strânsă legătură cu creația video și cea sonoră. Piesa prezintă aceste trei medii care reacționează și interacționează între ele.

Textul este rezultatul scrierii sinestezice, în care simțurile se întrepătrund. Aceeași abordare este întâlnită și în creația coregrafică în care imaginile, sunetele și mișcările reflectă ca un ecou poezia textului original fără a-l ilustra. Textul este transpus într-un univers scenic și coregrafic în care senzațiile transmise spectatorilor au întâietate în fața narațiunii.

Regie artistică, coregrafie și interpretare: Lucie Eidenbenz
Creație sonoră și spațializare: Daniel Maszkowicz
Video: Robert Turner Collective
Producție: Asociația Brøcøliwald
Asistență: Pauline Huguet / Anna Iatsenko
Design de costume: Aline Courvoisier
Înregistrare și montaj: David Huwiler
Fotografii: Magali Dougados
Găzduit de: Mapping Festival Genève

Susținut de
Orașul Geneva, Ernst Goehner Stiftung, Schweizer Interpreten Stiftung

Tururile ghidate fac parte din BIDFF Expand din cadrul Bucharest International Dance Film Festival, care se desfășoară între 5 și 8 septembrie. BIDFF este singurul festival internațional de film de dans din estul Europei la acest moment, care are loc în București. Anul acesta este unul aniversar pentru BIDFF, acesta ajungând la cea de-a 10-a ediție. Pe parcursul a patru zile, în 10 locații, vor avea loc peste 30 de evenimente: filme de dans în premieră, o competiție de scurtmetraje de pe întreg mapamondul,  expoziții VR, performance-uri, tururi ghidate și ateliere dedicate. Toate evenimentele fiind cuprinse de tema acestei ediții aniversare: Mapping Bodies. Mai multe detalii pe bidff.ro.

Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Collective.

„Bucharest International Dance Film Festival. Ediția a X-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

„Bucharest International Dance Film Festival, Ediția a X-a” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Festivalul este sprijinit de
Institutul Francez din România, Ambasada Franței, Institutul Cultural Român, de ICR Madrid, ICR Bruxelles, ICR Roma, ICR Berlin, ICR Londra, Institutul Italian de Cultură, Prohelveția și Acuarela.

Partenerii și gazdele festivalului sunt: Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Grădina cu filme – Cinema & More, Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Dansului București, /SAC @ MALMAISON, Teatrul Masca, Roaba de Cultură, Apollo 111, Cărturești, Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”, ADO – Asociația Artă pentru Drepturile Omului și Studiourile Ferentari.

Văzut de  Radio Guerrilla

Parteneri media: Zile și Nopți, Adevărul, Revista Golan, Unica, Ziarul Metropolis, Happ.ro, MovieNews, CineFAN, Radio România Cultural, Zeppelin, Cinefilia.

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76