Dar de ce să tac?

Wed, 01 September, 19:00

București , România

Wed, 01 September, 19:00 București , România

Evenimentul s-a încheiat.

Despre eveniment

Dragă spectatorule,

Te invit să iei loc și să privești în fața ta, înăuntrul tău și la cei din jur. Clipă de clipă se nasc și mor povești care rămân nespuse din rușine, teamă sau din dorința de a nega realitatea. Dar de ce să tac? Mă numesc Clara însă povestea mea se poate pierde ușor prin poveștile Marei, Cristinei, Anei, Denisei și așa mai departe. Cred că tu și cu mine semănăm. Ne dorim să fim bine, nu? Să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții și să nu cunoaștem suferința. Oameni trec prin ...Citeste mai mult-->

Dragă spectatorule,

Te invit să iei loc și să privești în fața ta, înăuntrul tău și la cei din jur. Clipă de clipă se nasc și mor povești care rămân nespuse din rușine, teamă sau din dorința de a nega realitatea. Dar de ce să tac? Mă numesc Clara însă povestea mea se poate pierde ușor prin poveștile Marei, Cristinei, Anei, Denisei și așa mai departe. Cred că tu și cu mine semănăm. Ne dorim să fim bine, nu? Să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții și să nu cunoaștem suferința. Oameni trec prin viața noastră și lasă amprente. Uneori vizibile, aproape palpabile, alteori bine ascunse înăuntrul nostru.

…Ne lasăm modificați permanent și modelăm la rândul nostru tot ce ne înconjoară. Pe tine cine te-a clădit așa? Ai simțit vreodată că povestea ta nu îți aparține? Ai simțit vreodată nevoia să o spui cu voce tare? Dar de ce ai tăcut?

Conceptul și coregrafia: Maria Luiza Dimulescu
Text : Adrian Ionescu, Ioana Nimigean
Muzica: Adrian Piciorea (Mulțumiri speciale: PAULINA)
Scenografie: Nicoleta Ivan
Light Design: Daniel Buglea
Video: Cătălin Rugină
Foto: Cătălin Popa
Consultant vestimentar și designer grafic: Alexandru Lucian Arsene

Cu
Eva Danciu, Maria-Luiza Dimulescu, Smaranda Găbudeanu, Bianca Bor, Iulia Lupașcu, Ioana Nimigean,  Carolina Țapoc

Organizator
Asociația Delazero

Co-producătorul proiectului este Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Spectacolul ”Dar de ce să tac?” face parte din proiectul ”Ultima Picătură”- un demers cultural amplu care are ca temă centrală violența domestică asupra femeii. Una dintre componentele proiectului este realizarea unui spectacol de dans contemporan gândit și coregrafiat de Maria Luiza Dimulescu. Spectacolul e inspirat dintr-o serie de ateliere de terapie prin dans dedicate femeilor care au trecut printr-un abuz, precum și mărturii din  alte experiențe personale asemănătoare. Menționăm însă că povestea împărtășită pe durata celor 45 de minute în spectacolul ”Dar de ce să tac?” este o ficțiune și nu încalcă dreptul la intimitate al niciunei persoane implicate în proiect. Atelierele de terapie prin dans reprezintă o altă componentă a proiectului „Ultima picătură” și au fost coordonate de coregrafele Maria Luiza Dimulescu și Maria Beatrice Tudor și psihologul Ligia Moise și s-au desfășurat în luna august în  București, Constanța, Brașov și  Iași.

Reprezentația este precedată de lansarea albumului de muzică terapeutică ” Ultima Picătură”- semnat de către Adrian Piciorea și de o expoziție de pictură cu lucrări semnate de artista Elena Zanfir. Lucrările și albumele pot fi obținute de către spectatori în schimbul unor donații recomandate. Donațiile vor fi redirecționate către Asociația Anais și către artista plastică. La eveniment pot fi achiziționate (tot pe baza donațiilor) 2 lucrări de Practică judiciară în domeniu, redactate de Asociația Anais. Accesul la expoziție se face cu o oră înainte de reprezentație (18.00).

Proiectul se va încheia pe data de 12 septembrie cu o  dezbatere deschisă publicului cu subiectul ” Violența domestică și rolul artei în semnalarea problemelor din spațiul social” la care vor participa vocile active care luptă în spațiul civic pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. Ora de începere a evenimentului este 19.00 iar locația este Arcub.

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Teatrul de Stat Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Centrul Național al Dansului București,  , Asociația ANAIS, Asociația „Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen– FILIA, Centrul Cultural Arcub, Centrul Cultural Reduta, Asociația Pas Alternativ Brașov, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” , Direcția de Asistență Socială Iași.

 

Centrul Național al Dansului București | Bvd. Marasesti, nr. 80-82, București, România

Organizator

C.N.D.B.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) este o instituţie esențială pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii. Instituția funcționează ca producător și gazdă de spectacole, asumând totodată misiuni la fel de importante, precum cercetarea, documentarea și arhivarea, dar și dezvoltarea de programe și proiecte de educație artistică și formare profesională. Spre deosebire de celelalte instituții publice de spectacole din subordinea Ministerului Culturii, CNDB nu are în structura sa artiști angajați, ci colaborează și realizează proiecte cu artiștii, colectivele de artiști, structurile și organizațiile din sfera dansului contemporan, la nivel național și internațional.

https://www.cndb.ro/

021-318.86.76